9 Μαΐου 2024

    Ο ΕΟΜ αποκαλύπτει αναξιόπιστα δημοσιεύματα για εγκληματική εμπορία οργάνων

    Ο Ελληνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) έδωσε στη δημοσιότητα μια ανακοίνωση όπου καταγγέλλει τα αναξιόπιστα δημοσιεύματα που έχουν δημοσιευθεί πρόσφατα σχετικά με την εμπορία οργάνων στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον ΕΟΜ, δεν υπάρχει καμία απόδειξη για την ύπαρξη αυτής της εγκληματικής δραστηριότητας στην ελληνική επικράτεια.

    Η διοίκηση του ΕΟΜ εξήγησε πως η μεταμόσχευση οργάνων είναι μια πολύπλοκη ιατρική διαδικασία που απαιτεί εξειδικευμένη γνώση, εμπειρία και υποδομές. Στην Ελλάδα, αυτές οι μεταμοσχεύσεις πραγματοποιούνται μόνο σε δημόσια νοσοκομεία, υπό την αυστηρή επίβλεψη του ΕΟΜ και του Υπουργείου Υγείας. Οι απαιτήσεις και οι διαδικασίες που ακολουθούνται εξασφαλίζουν την ομαλή διαδικασία και την ασφάλεια του ασθενούς.

    Ο ΕΟΜ τονίζει ότι η ελληνική νομοθεσία για τη δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων είναι πλήρως συμβατή με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και πως η Ελλάδα είναι ενεργό μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μεταμόσχευσης Οργάνων. Ο νέος νόμος που εγκρίθηκε, είναι αυστηρός σε ό,τι αφορά την απαγόρευση ανταλλαγής οργάνων και την παράνομη διακίνησή τους.

    Ο ΕΟΜ καλεί την εφημερίδα που δημοσίευσε τα αναφερόμενα δημοσιεύματα να ανακαλέσει και να διορθώσει τις πληροφορίες της. Υπογραμμίζει ότι η δωρεά οργάνων είναι μια αλτρουιστική πράξη και η ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς, με στόχο να σώζει ζωές και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων που το χρειάζονται.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα