9 Μαΐου 2024

    Καταστροφή στις ακτές της Γαλλίας: Πλήθος θαλασσοπούλια νεκρά από τις καταιγίδες

    Από την αρχή του 2024, έχουν βρεθεί πάνω από 500 θαλασσοπούλια νεκρά στις δυτικές ακτές της Γαλλίας. Η αιτία θεωρείται η έντονη κακοκαιρία που έχει εξαντλήσει αυτά τα πουλιά και αποτρέπει την τροφοβορία τους, σύμφωνα με την Ένωση για την Προστασία των Πτηνών της Γαλλίας. Ο Αντουάν Πρεβέλ, εθελοντής του μη κερδοσκοπικού σωματείου Sea Shepherd, παρατήρησε ότι αν και κάθε χειμώνα εντοπίζονται νεκρά θαλασσοπούλια στις γαλλικές ακτές, ο αριθμός αυτής της φοράς ήταν ασυνήθιστα υψηλός.

    Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η αιτία του θανάτου αυτών των πτηνών είναι η εξάντληση που προκαλείται λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών. Ο γαλλικός οργανισμός Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών ανέφερε ότι η κλιματική αλλαγή είναι η βαθύτερη αιτία αυτής της καταστροφής, καθώς οι χειμερινές καταιγίδες γίνονται όλο και πιο συχνές και έντονες.

    Επίσης, σύμφωνα με τους επιστήμονες, η δηλητηρίαση από μικροπλαστικά και η μόλυνση από χημικές ουσίες μπορούν επίσης να εξαντλήσουν αυτά τα θαλασσοπούλια. Οι πουλιά, λόγω της κλιματικής αλλαγής και της υπεραλίευσης, αναζητούν τροφή όλο και πιο κοντά στις ακτές, όπως παρατήρησε ο επιστήμονας Ζερόμ Φορτ.

    Αυτή η τραγωδία υποδεικνύει τη σοβαρότητα της κλιματικής αλλαγής και τα επακόλουθά της στην άγρια ζωή. Είναι αναγκαίο να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία των πτηνών και του περιβάλλοντος, προκειμένου να αποφευχθεί η επανάληψη παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα