9 Μαΐου 2024

    Κορωνοϊός: Μείωση των νέων διασωληνώσεων και αύξηση των θανάτων από Covid-19 και γρίπη

    Για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας, δεν καταγράφηκαν νέες διασωληνώσεις λόγω λοίμωξης Covid-19, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για το διάστημα 4-10 Μαρτίου. Παράλληλα, καταγράφηκαν 14 θάνατοι από Covid-19 και 4 από γρίπη.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, παρουσιάζεται μείωση τόσο στους αριθμούς της γρίπης, όσο και της λοίμωξης Covid-19. Η θετικότητα για τη γρίπη στην κοινότητα παραμένει άνω του 10%, ενώ η θετικότητα για τη λοίμωξη Covid-19 έχει μειωθεί σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

    Επίσης, παρατηρείται μείωση και στον αριθμό των εισαγωγών σε νοσοκομεία λόγω Covid-19, καθώς καταγράφηκε μείωση 44% σε σχέση με τις προηγούμενες 4 εβδομάδες. Επίσης, ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων παρουσίασε μείωση σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

    Ωστόσο, παρατηρούνται αυξήσεις στον αριθμό των θανάτων από Covid-19 και γρίπη. Καταγράφηκαν 14 θάνατοι από Covid-19 και 4 από γρίπη, ενώ η μέση ηλικία των θανάτων ήταν 86,5 έτη.

    Τέλος, η παρακολούθηση του ιικού φορτίου σε αστικά λύματα έδειξε μείωση της κυκλοφορίας του ιού SARS-CoV-2, ενώ η θετικότητα για τον ιό RSV παρουσίασε μικρή αύξηση στην κοινότητα και μείωση στα νοσοκομεία.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα