8 Μαΐου 2024

    Νέα γαστρονομική απόλαυση: Καρότα ψημένα με γλυκό μέλι και αρωματική παρμεζάνα!

    Υλικά:
    – 1 κιλό καρότα, καθαρισμένα
    – 1/3 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
    – 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
    – 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο, σε μορφή σκόνης
    – 1/2 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι, σε μορφή σκόνης
    – 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    – 1 κουταλιά σούπας μέλι
    – Λίγη τσίλι για πικάντικη γεύση

    Εκτέλεση:
    Βήμα 1: Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Κόψτε τα καρότα σε μικρές φέτες και βάλτε τα σε ένα μπολ.
    Βήμα 2: Προσθέστε την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το αλάτι στα καρότα. Ανακατέψτε καλά ώστε να καλύψουν τα καρότα με την αρωματική μίγμα.
    Βήμα 3: Ψήστε τα καρότα στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και το τυρί να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και να γίνει τραγανό.
    Βήμα 4: Όταν τα καρότα είναι έτοιμα, περιχύστε τα ομοιόμορφα με μέλι και προσθέστε λίγη τσίλι για μια πικάντικη νότα.

    Απολαύστε αυτήν την εύκολη και νόστιμη συνταγή με καρότα ψημένα με γλυκό μέλι και παρμεζάνα. Ένα υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Το αρωματικό της παρμεζάνας συνδυάζεται υπέροχα με τη γλυκιά νότα του μελιού, δίνοντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Συνοδεύστε τα ψητά καρότα με φρέσκο ψωμί και ένα ποτήρι δροσερό λευκό κρασί για μια πλήρη γευστική εμπειρία.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα