27 Απριλίου 2024

    ΝέοΕπτά οδηγίες για ασφαλή απόλαυση του τραπεζιού της Καθαράς Δευτέρας

    Η Καθαρά Δευτέρα είναι μια ξεχωριστή ημέρα γεμάτη γεύσεις και παραδόσεις. Καθώς ετοιμαζόμαστε να απολαύσουμε τα νηστίσιμα φαγητά, είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψη μας κάποιους κανόνες για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της υγείας μας, σύμφωνα με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

    Μερικά από τα βασικά σημεία που πρέπει να προσέξουμε είναι η επιλογή, η αποθήκευση, ο χειρισμός και το μαγείρεμα των νηστίσιμων φαγητών. Για να μπορέσουμε να απολαύσουμε με ασφάλεια το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, ο ΕΦΕΤ παρέχει τις εξής πρακτικές συμβουλές:

    1. Επιλέξτε με προσοχή:
    Πριν αγοράσετε οποιοδήποτε νηστίσιμο φαγητό, διαβάστε προσεκτικά τις ενδείξεις στη συσκευασία. Αν έχετε αλλεργία σε κάποιο συστατικό, ελέγξτε αν υπάρχει αναγραφή του στη συσκευασία. Επίσης, στα κατεψυγμένα αλιεύματα, ελέγξτε το σήμα αναγνώρισης της εγκατάστασης όπου καταψύχθηκαν.

    2. Φυλάξτε τα σωστά:
    Ακολουθήστε τις οδηγίες του παρασκευαστή για την αποθήκευση των τροφίμων στο σπίτι. Τα αλιεύματα πρέπει να τοποθετηθούν στη συντήρηση του ψυγείου ή στην κατάψυξη το ταχύτερο μετά την αγορά τους. Αν πρόκειται να τα καταναλώσετε εντός δύο ημερών, βάλτε τα στην συντήρηση. Αν πρόκειται να τα καταναλώσετε σε διάστημα μεγαλύτερο των δύο ημερών, συνιστάται αποθήκευση στην κατάψυξη αφού τοποθετηθούν σε σακούλες τροφίμων.

    3. Χειριστείτε με προσοχή:
    Διατηρήστε τα οικιακά σκεύη καθαρά κατά τον χειρισμό των τροφίμων. Χρησιμοποιήστε ξεχωριστό εξοπλισμό για τα θαλασσινά, ώστε να μην έρθουν σε επαφή με άλλα τρόφιμα. Επίσης, μαγειρεύετε καλά τα νηστίσιμα φαγητά, ακολουθώντας τις οδηγίες του προμηθευτή. Αυτό είναι σημαντικό για να αποφύγετε τυχόν παθογόνα που μπορεί να προκαλέσουν επιδημίες γαστρεντερίτιδας.

    Σε αυτήν την Καθαρά Δευτέρα, ας ακολουθήσουμε αυτούς τους κανόνες για να απολαύσουμε με ασφάλεια το νηστίσιμο τραπέζι μας. Μείνετε υγιείς και απολαύστε αυτήν την ξεχωριστή μέρα με αγαπημένα πιάτα και αναμνήσεις.

    Με πληροφορίες από: www.iatropedia.gr
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα