7 Μαΐου 2024

    Πόσο αλλάζει η ζωή μετά τα παιδιά; Η ανάρτηση ενός μπαμπά που έγινε viral για την ειλικρίνεια του

    Ένας μπαμπάς έκανε μια ανάρτηση στο Twitter που έγινε viral όχι επειδή είπε κάτι εκπληκτικό για την καθημερινότητά του με τα παιδιά, αλλά επειδή εκφράστηκε με ειλικρίνεια για την αλήθεια της ζωής του – και την αλήθεια πολλών γονέων – για το πόσο έχει αλλάξει η ζωή του μετά τα παιδιά. Ο Jay Acunzo, παρουσιαστής podcast, πέρασε ένα Σαββατοκύριακο με τα παιδιά του και τους φίλους του που έχουν επίσης παιδιά ηλικίας από 8 μηνών έως 4 ετών και συνειδητοποίησε πόσο διαφορετική είναι η ζωή του. Ο Acunzo έγραψε: “Θέλω να εκφράσω τα αισθήματά μου ως γονιό μικρών παιδιών και την κοινωνία στην οποία ζούμε”.

    Αυτό που λέει η κουλτούρα μας και απαιτεί η κοινωνία είναι ότι πρέπει να μοιραζόμαστε την καθημερινότητά μας με τα παιδιά μας και να τη θεωρούμε πολύτιμη και δώρο γεμάτο χαρά. Ωστόσο, αυτό δεν αντικατοπτρίζει τον τρόπο που νιώθουν οι γονείς μεταξύ τους. Αντιθέτως, συζητάνε για το πόσο προβληματική έχει γίνει η σωματική και ψυχική τους υγεία. Οι καριέρες τους έχουν δυσκολέψει. Οι φιλίες τους έχουν υποφέρει. Η σχέση τους με τους συντρόφους τους έχει αλλάξει – απλά είναι ο άλλος γονιός με τον οποίο συζητούν, χωρίς να απολαμβάνουν την ίδια επίπεδη επικοινωνία που είχαν πριν.

    Οι περισσότεροι χρήστες του Twitter συμφώνησαν με αυτά που έγραψε ο Acunzo, αν και υπήρχαν και κάποιοι που διαφώνησαν. Σύμφωνα με έρευνες, οι μπαμπάδες δηλώνουν ότι είναι πιο ευτυχισμένοι μετά τη γέννηση του παιδιού τους, ενώ γενικά οι γονείς δηλώνουν ότι είναι λιγότερο ευτυχισμένοι τα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού τους και παρατηρούνται πολλά προβλήματα στον γάμο τους. Ο ρυθμός της καθημερινότητας του γονιού είναι απαιτητικός, κάτι που είναι δυσνόητο για όσους δεν έχουν παιδιά. Ωστόσο, σύμφωνα με ειδικούς, υπάρχουν τρόποι να προσαρμόσουμε στη νέα μας πραγματικότητα και να κάνουμε την καθημερινή μας ζωή με τα παιδιά πιο ευχάριστη. Όπως συμβουλεύει η συγγραφέας του βιβλίου “How to Help Your Children Clean Up Their Mental Mess”, οι γονείς πρέπει να θυμούνται ότι κανείς δεν μπορεί να τους προετοιμάσει για όλα όσα έρχονται μετά τη γέννηση του παιδιού τους. Η εμπειρία της γονεϊκής ζωής είναι μοναδική και θα μάθουν πολλά. Αυτό είναι φυσιολογικό.

    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα