9 Μαΐου 2024

    Το μυστικό ενός ευτυχισμένου πρωινού ξυπνήματος στις 4 το πρωί”

    Για πολλούς από εμάς, το ξύπνημα το πρωί μπορεί να είναι μια από τις δυσκολότερες στιγμές της ημέρας. Όμως, η Μάντυ, η μητέρα της Σελένα Γκόμεζ και επικεφαλής της φιλανθρωπικής οργάνωσης για την ψυχική υγεία, Wondermind, ισχυρίζεται πως το ξύπνημα στις 4 το πρωί τη βοηθά να νιώθει ευτυχισμένη και επιτυχημένη.

    Πολλά είναι τα επιστημονικά τεκμηριωμένα οφέλη από μια πρωινή ρουτίνα σαν κι αυτή της Μάντυ. Η συνέπεια και η τήρηση μιας τακτικής πρωινής ρουτίνας μπορεί να μειώσει το άγχος, να ενισχύσει την ευτυχία, να αυξήσει τα επίπεδα ενέργειας και να βελτιώσει την παραγωγικότητα, ιδιαίτερα στη δουλειά.

    Η Μάντυ δηλώνει πως το ξύπνημα στις 4 το πρωί της προσφέρει έναν ήσυχο και γαλήνιο χρόνο για να αφιερωθεί στον εαυτό της, χωρίς να μετακινείται κανείς στο σπίτι. Από τη στιγμή που ξεκίνησε αυτήν την πρακτική, η ζωή της έχει αλλάξει εκθαμβωτικά. Έχει πετύχει καλύτερη ισορροπία και έλεγχο στη ζωή της και νιώθει γενικά καλύτερα.

    Η ίδια ξεκινά την ημέρα της προβληματιζόμενη τις δραστηριότητες της για την ημέρα αυτή. Ψάχνει στη λίστα των καθηκόντων της, σχεδιάζοντας έτσι τη μέρα της χωρίς έκπληξεις. Συνεπώς, μπορεί να αρχίσει να αντιμετωπίζει τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις ήρεμα και με συγκεντρωμένο το μυαλό.

    Έτσι λοιπόν, αντί να ακολουθούμε τη δύσκολη παράδοση του να ξυπνάμε αργά, ας δοκιμάσουμε κάποια στιγμή ένα πρωινό ξύπνημα στις 4 το πρωί. Μπορεί να ακούγεται ακατόρθωτο, αλλά ποιος ξέρει, ίσως αυτή η μικρή αλλαγή στη ρουτίνα να μας φέρει την ευτυχία και επιτυχία που ονειρευόμαστε. Και ποιος ξέρει, ίσως και εμείς να γίνουμε πρωταγωνιστές στη δική μας εξιστόρηση του ευτυχισμένου ξυπνήματος στις 4 το πρωί.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα