9 Μαΐου 2024

    Ημερίδα για τη φαρμακευτική πολιτική: Προκλήσεις και προοπτικές για τον ασθενή

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα για τη φαρμακευτική πολιτική, που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), και είχε ως κεντρικό θέμα τη φράση “Φαρμακευτική Πολιτική: Μετατρέποντας τις Προκλήσεις σε Προοπτικές”. Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη.

    Στο πλαίσιο της ενότητας “Πολιτική για το φάρμακο: αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις” πραγματοποιήθηκε ένα στρογγυλό τραπέζι, στο οποίο συμμετείχαν σημαντικοί ομιλητές, όπως ο κ. Απόστολος Βαλτάς για τον ΠΦΣ, ο Άρης Αγγελής, Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού Υπουργείου Υγείας, ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος, πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), και άλλοι εκπρόσωποι σημαντικών φορέων. Στη δεύτερη ενότητα με θέμα “Πρόληψη και Υπηρεσίες από το φαρμακείο”, παρουσίασαν τις απόψεις τους η κ. Σεραφείμ Ζήκας, Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, και άλλοι γνωστοί επιστήμονες και ειδικοί.

    Η ημερίδα επικεντρώθηκε σε σημαντικά θέματα που απασχολούν το φαρμακευτικό κλάδο, όπως οι ελλείψεις φαρμάκων, η διάθεση των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους, η είσοδος καινοτόμων φαρμάκων και η διείσδυση γενοσήμων, ο εκσυγχρονισμός του συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, και η εφαρμογή αυτοματοποιημένων ελέγχων. Επίσης, αναλύθηκε ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσουν οι φαρμακοποιοί μέσα από τα ελληνικά φαρμακεία, παρέχοντας προληπτικές υπηρεσίες για την υγεία των πολιτών, όπως έχει υποσχεθεί το Υπουργείο Υγείας.

    Ο πρόεδρος του ΠΦΣ, κ. Απόστολος Βαλτάς, τόνισε τη σημασία της ημερίδας ως αρχή ενός πολύπλευρου και ουσιαστικού διαλόγου με τους εμπλεκόμενους φορείς της εφοδιαστικής αλυσίδας του φαρμάκου. Στο πλαίσιο αυτού του διαλόγου, ο ΠΦΣ στηρίζει την ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στη φαρμακευτική αγωγή, με ίσες ευκαιρίες για καινοτόμες θεραπείες. Στόχος του ΠΦΣ είναι να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια για τη διαρκή αναβάθμιση στον τομέα της υγείας, με τον ασθενή στο επίκεντρο.

    Στην Ημερίδα παρευρέθησαν επίσης Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Υγείας, σύμβουλοι του Υπουργείου, βουλευτές, παλιοί και νέοι πολιτικοί ηγέτες, καθηγητές, επαγγελματίες του φαρμακευτικού κλάδου, γενικοί διευθυντές και δημοσιογράφοι που ειδικεύονται στον τομέα της υγείας. Η ημερίδα αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία για αναλυτικές τοποθετήσεις και ανταλλαγή απόψεων, οι οποίες συμβάλλουν στη σύνθεση θέσεων και την εξαγωγή σημαντικών συμπερασμάτων για τη διαρκή βελτίωση του συστήματος υγείας.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα