4 Μαΐου 2024

    Προτεραιότητα κατά την επιλογή του μπολ του σκύλου σας!

    Τα μπολ για το φαγητό και το νερό του αγαπημένου μας σκύλου είναι ένα σημαντικό αξεσουάρ που συχνά παραγνωρίζουμε. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα μπολ κατάλληλα για κάθε σκύλο. Πριν αποφασίσουμε ποιο μπολ θα επιλέξουμε, πρέπει να λάβουμε υπόψη τα χαρακτηριστικά του σκύλου μας, όπως το μέγεθος, το σχήμα του στόματος, το μήκος των αυτιών και η προσωπικότητά του. Έτσι, θα διασφαλίσουμε μία άνετη, εύκολη και υγιεινή ώρα γεύματος για τον τετράποδο φίλο μας.

    Αν ο σκύλος σας τρώει γρήγορα και έχει τάση για φούσκωμα και δύσπεψη, τότε συνιστάται να επιλέξετε ένα μπολ με εμπόδια ή ένα υπερυψωμένο μπολ. Τα μπολ με εμπόδια έχουν συνήθως ένα ανάγλυφο εσωτερικό, ώστε ο σκύλος να χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να πάρει την τροφή. Από την άλλη, τα υπερυψωμένα μπολ είναι ιδανικά για σκύλους με προβλήματα στο λαιμό, την πλάτη ή τις αρθρώσεις, καθώς δεν χρειάζεται να σκύψουν πολύ χαμηλά. Επίσης, βοηθούν στην αποφυγή της πάθησης της διάτασης του στομάχου.

    Για μικρόσωμους σκύλους, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το μπολ είναι κατάλληλο μεγεθολογικά. Αν ο σκύλος έχει μακριά αυτιά, όπως το beagle, το spaniel και το bloodhound, επιλέξτε ένα μπολ με κωνικό σχήμα που θα αποτρέπει την εισβολή τροφής ή νερού μέσα στα αυτιά του κατά τη διάρκεια του γεύματος. Εάν ο σκύλος σας είναι μεγαλόσωμος, μπορεί να έχει δυσκολία να φάει από ένα ρηχό μπολ. Αν έχει μακρύ μουσούδι, όπως τα dachshunds, επιλέξτε ένα βαθύτερο και πλατύτερο μπολ που θα χωράει άνετα την μυτούλα του. Αν ο σκύλος σας είναι μικρόσωμος ή/και έχει κοντή μουσούδα, προτιμήστε ένα ρηχό και πλατύ μπολ για ευκολότερη πρόσβαση στο φαγητό του.

    Να θυμάστε πάντα ότι το μπολ του σκύλου σας πρέπει να είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερο από την ποσότητα τροφής που καταναλώνει σε μια μέση μερίδα. Τα κεραμικά μπολ και αυτά από ανοξείδωτο ατσάλι είναι οι ασφαλέστερες και ανθεκτικότερες επιλογές, καθώς δεν απορροφούν μυρωδιές, είναι εύκολα στον καθαρισμό και δεν αναπτύσσουν εύκολα βακτήρια όπως τα πλαστικά.

    Για τους σκύλους που τρώνε έξω κατά τη διάρκεια του χειμώνα, προτιμήστε τα κεραμικά μπολ αντί για μεταλλικά, καθώς η γλώσσα του σκύλου σας μπορεί να κολλήσει στο παγωμένο μέταλλο. Επιπλέον, τα κεραμικά μπολ προσδίδουν κομψότητα και στυλ στον χώρο σας. Αναζητήσαμε και βρήκαμε τα καλύτερα κεραμικά μπολ στην αγορά, οι οποία μπορείτε να δείτε εδώ (εισάγετε τον δικό σας τίτλο εδώ).

    Αν και πρόκειται για ένα μικρό λεπτομερές πράγμα, η επιλογή του κατάλληλου μπολ μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία και την άνεση του αγαπημένου σας σκύλου. Με μια σωστή επιλογή, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι η ώρα του φαγητού θα είναι απολαυστική και υγιεινή για τον τετράποδο φίλο σας.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα