6 Μαΐου 2024

    Ανακοίνωση: Ένα ταξίδι σε άγνωστες εκδόσεις του κινηματογράφου στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου “Beyond Borders”

    Στην καρδιά της Αθήνας, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος θα φιλοξενήσει για τρεις μοναδικές βραδιές το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου “Beyond Borders”. Από τις 29 έως τις 31 Μαρτίου 2024, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν βραβευμένες ταινίες που έχουν προκαλέσει αίσθηση λόγω της πρωτοτυπίας τους, της κοινωνικής τους ευαισθησίας και της καλλιτεχνικής τους αξίας.

    Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου “Beyond Borders”, που ετοιμάζεται για την 9η έκδοσή του στο καταπράσινο νησί του Καστελλορίζου από τις 25 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου 2024, φέρνει τους κινηματογραφιστές και το κοινό στην καρδιά του μαγευτικού αυτού τόπου. Ωστόσο, η παρουσία του στην Αθήνα ήταν μια παγιωμένη επιθυμία των διοργανωτών και των φιλάνθρωπων του φεστιβάλ που δεν μπορούν να ταξιδέψουν ως το Καστελλόριζο.

    Η συνεργασία μεταξύ του Beyond Borders και της Ταινιοθήκης της Ελλάδος είναι η αφορμή για την προβολή των βραβευμένων ταινιών του φεστιβάλ και στην Αθήνα, προσφέροντας στο ευρύ κοινό την ευκαιρία να απολαύσει μια ποικιλία ταινιών από διάφορες γωνιές του κόσμου. Με θέματα που αναδεικνύουν ανεξερεύνητες πτυχές της ιστορίας, οι ταινίες αυτές προσκαλούν το κοινό να σκεφτεί, να ενημερωθεί και να εμπνευστεί.

    Μερικές από τις ταινίες που θα παρουσιαστούν στο φεστιβάλ είναι το “Scenes with my father” της Ολλανδο-Κροάτισσας σκηνοθέτριας Biserka Šuran, που αναβιώνει σκηνές από την πρώην Γιουγκοσλαβία, το “Audrey Napanangka” της Αυστραλιανής Penelope McDonald, που παρακολουθεί τη ζωή της εκπληκτικής Audrey και της οικογένειας Walpiri, το “Ξύπνησα 18” της Βέρας Ιόνας Παπαδοπούλου, που μιλά για τη ζωή έξι νέων αστέγων στην Ελλάδα, τα “Φύλλα Καπνού” των Στάθη Γαλαζούλα και Ελίζα Καβαλαράκη, που αποκαλύπτουν τις μνήμες γυναικών καπνεργατριών και το “The hidden children of Colonization” του Dominique Regueme, που εξερευνά την ιστορία χιλιάδων παιδιών που απομακρύνθηκαν από τις οικογένειές τους κατά τη διάρκεια του βελγικού αποικισμού.

    Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν masterclasses με τους Jordan Paterson και Michel Noll, προσφέροντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να εξερευνήσουν θέματα όπως η διεθνής διασύνδεση και ανάπτυξη των κινηματογραφικών φεστιβάλ και ο ρόλος του ντοκιμαντέρ στην αντιμετώπιση της μετανάστευσης.

    Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη και μπορείτε να βρείτε πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.beyondborders.gr. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο info@beyondborders.gr. Ελάτε να ζήσετε τις μαγευτικές κινηματογραφικές βραδιές με άρωμα Καστελλορίζου!
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα