3 Μαΐου 2024

    Ανακούφιση από τη μυϊκή αυχενική συγκοπή με αυτές τις ασκήσεις stretching

    Θέλετε να ανακουφιστείτε από την ένταση και την ακαμψία στους μυς σας; Τότε δοκιμάστε αυτές τις απλές, αλλά αποτελεσματικές ασκήσεις stretching που θα βοηθήσουν να εκτονώσετε τον μυϊκό πονοκέφαλο σε ολόκληρο το σώμα.

    Αποφορτίστε τον τραπεζοειδή μυ και άλλους μυς στον αυχένα με μια πλαγιά κάμψη. Τοποθετήστε απαλά το χέρι σας στην κορυφή του κεφαλιού και αφήστε το χέρι να κατεβάσει το κεφάλι προς τον ώμο. Κρατήστε αυτήν τη θέση για 4 αναπνοές.

    Για να ανακουφίσετε τους μυς στα χέρια, πραγματοποιήστε την ασκήση “χέρια χιαστί”. Φέρνετε τα χέρια μπροστά σας, λυγισμένα στον αγκώνα. Τοποθετήστε το αριστερό χέρι κάτω από το δεξί, και φέρετε τις παλάμες σας να ενωθούν σε μια θέση προσευχής. Στείλτε τους αγκώνες ελαφρώς προς τα πάνω και επαναλάβετε την άσκηση από την άλλη πλευρά.

    Μια άσκηση που θα βοηθήσει να ανακουφίσετε την πρόσθια ακαμψία του κορμού είναι η προσθιακή κάμψη. Κάθεστε με τα πόδια τεντωμένα ή ελαφρώς λυγισμένα μπροστά σας, ανοίγοντας τη λεκάνη. Κάνετε κάμψη μπροστά με το στήθος να πηγαίνει προς τα γόνατα. Αναπνέετε βαθιά 4-5 φορές.

    Για μια ολοκληρωμένη διάταση σε ποδόγυρο και πλαγία κάμψη του κορμού, προσπαθήστε την άσκηση “διάταση προσαγωγών και πλαγία κάμψη κορμού”. Είστε σε καθιστή θέση, ανοίγετε τα πόδια σας αριστερά και δεξιά, μέχρι να νιώσετε ένα ελαφρύ τράβηγμα στην εσωτερική πλευρά των μηρών. Αφήνετε τον κορμό να γυρίσει στην πλευρά, με το πάνω χέρι να κατευθύνεται προς τον αστράγαλο. Επαναλαμβάνετε από την άλλη πλευρά.

    Απολαύστε μια διάταση του λαγονοψόρη με την άσκηση “λαγονοψόρη”. Φέρτε ένα πόδι σας λυγισμένο μπροστά με τη φτέρνα κάτω από το γόνατο και το άλλο πόδι τεντωμένο πίσω. Ψηλώστε τον κορμό προς τα πάνω και φέρτε τη λεκάνη προς τα μπροστά, να νιώσετε μια διάταση στην πρόσθια επιφάνεια του πίσω ποδιού. Επαναλαμβάνετε και στο άλλο πόδι.

    Για να ανακουφίσετε τη στροφή του θωρακικού μυ, πραγματοποιήστε την άσκηση “στροφή θωράκα από πλάγια θέση”. Ξαπλώστε ανάσκελα με το αριστερό πόδι τεντωμένο και το δεξί λυγισμένο. Τοποθετήστε το αριστερό χέρι σας στο δεξί γόνατο και κατευθύνετε το προς το πάτωμα, ενώ ταυτόχρονα ανασηκώνετε ελαφρώς την δεξιά πλευρά της λεκάνης. Ταυτόχρονα, το κεφάλι γυρίζει προς την αντίθετη πλευρά. Κρατήστε αυτήν τη θέση για 4-5 αναπνοές και αλλάξτε πλευρά.

    Κάνοντας αυτές τις ασκήσεις καθημερινά για λίγα λεπτά, θα απολαύσετε πολλά οφέλη. Βελτιώνετε την ευλυγισία σας, αυξάνοντας το μήκος των μυών και το εύρος κίνησης των αρθρώσεων. Βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος στους μυς και στις αρθρώσεις, μειώνοντας τα επίπεδα φλεγμονής και προάγοντας την υγεία τους. Συμβάλλετε στη χαλάρωση του νευρικού συστήματος, με αποτέλεσμα καλύτερη διάθεση και πιο ποιοτικό ύπνο.

    Μην ξεχάσετε να εκτελείτε τις ασκήσεις με προσοχή και να σταματάτε αν νιώθετε οποιαδήποτε άβολη αίσθηση ή πόνο. Αυτές οι ασκήσεις αποτελούν ένα ασφαλές και αποτελεσματικό μέσο για να ανακουφίσετε το μυϊκό πιάσιμο στο σώμα σας.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα