6 Μαΐου 2024

    Νεανική εκδοχή κεμπάπ με φρέσκο αρνίσιο κρέας

    Σε αυτό, θα σας παρουσιάσουμε μια νεανική προσέγγιση στο κλασικό κεμπάπ με έναν πιο απολαυστικό και φρέσκο τρόπο. Θα ετοιμάσουμε ένα αρνίσιο κεμπάπ που θα σας εντυπωσιάσει με την γεύση του!

    Για να φτιάξουμε το αρνίσιο κεμπάπ, θα χρειαστούμε τα εξής υλικά:

    – 500 γραμμάρια φρέσκο αρνίσιο κρέας, χοιρινό κρέας πολτοποιημένο ή μοσχαρίσιο κρέας χοιρινό κρέας
    – 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    – 2 κλαράκια φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
    – 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
    – Χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
    – 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    – Αλάτι και πιπέρι, για γεύση
    – Παγωμένα πίτα χωρίς γλουτένη, για συσκευασία

    Οι οδηγίες:

    1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αρνίσιο κρέας, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Αναμιξε καλά με τα χέρια σου μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής μάζα.

    2. Διαιρέστε το μείγμα σε μικρές μπάλες, περίπου το μέγεθος ενός γκολφ. Πιέστε ελαφρά τις μπάλες για να δημιουργήσετε την επιθυμητή μορφή πατούσας.

    3. Σε ένα καυτερό μπάρμπεκιου, ψήστε τα κεμπάπ για περίπου 4-6 λεπτά ανά πλευρά, μέχρι να ψηθούν και να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα.

    4. Θερμάνετε τις πίτες σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.

    5. Όταν τα κεμπάπ είναι έτοιμα, τοποθετήστε τα σε κάθε πίτα και σερβίρετέ τα με φρέσκο μαρούλι, ντοματίνια, αγγούρι και τζατζίκι ή σως από γιαούρτι με φρέσκο δυόσμο.

    Αυτό το αρνίσιο κεμπάπ είναι ιδανικό για ένα γεύμα με φίλους και θα σας ενθουσιάσει με τη νέα, πιο φρέσκια προσέγγιση στο κλασικό κεμπάπ. Τόλμησε να το δοκιμάσεις για μια ευχάριστη έκπληξη στη γεύση!
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα