7 Μαΐου 2024

    Συμβουλές για να ηρεμήσετε αμέσως και να απολαύσετε τις γιορτές

    Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η γιορτινή ατμόσφαιρα δημιουργεί συναισθήματα χαράς και ενθουσιασμού σε πολλούς ανθρώπους. Ωστόσο, για άλλους, αυτή η περίοδος μπορεί να προκαλέσει ανησυχία και ένταση. Οι κύριοι λόγοι πίεσης είναι οι μεγάλες οικογενειακές συγκεντρώσεις, η επιλογή των δώρων, η οργάνωση των διακοπών και άλλες υποχρεώσεις που προστίθενται στον ήδη φορτωμένο προγραμματισμό. Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα Χριστούγεννα που μπορούν να προκαλέσουν άγχος, αλλά αυτό μπορεί να συμβαίνει οποτεδήποτε μέσα στη χρονιά. Είναι στα χέρια μας να μάθουμε πώς να αντιμετωπίζουμε αυτές τις καταστάσεις για το δικό μας όφελος. Παρακάτω παρουσιάζουμε δύο απλά βήματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να ηρεμήσετε αμέσως:

    1. Μασήστε τσίχλα: Μια ανασκόπηση μελετών έδειξε ότι οι άνθρωποι που μασούν τακτικά τσίχλα αναφέρουν χαμηλότερα επίπεδα άγχους και θλίψης. Μάλιστα, άλλη ανασκόπηση επισήμανε ότι το μάσημα τσίχλας είναι ένας ασφαλής και αποτελεσματικός τρόπος ανακούφισης από το άγχος.

    2. Τραγουδήστε: Μια μεγάλη ανασκόπηση έδειξε ότι η μουρμούρα του αγαπημένου σας τραγουδιού μπορεί να μειώσει την καρδιακή συχνότητα και την αρτηριακή πίεση, βοηθώντας έτσι στην ανακούφιση του άγχους.

    Γιατί αυτές οι κινήσεις μπορούν να μας χαλαρώσουν: Ο τρόπος που λειτουργούν αυτές οι κινήσεις συνδέεται με τη φυσιολογία του σώματος. Και το μάσημα τσίχλας και η μουρμούρα τραγουδιού προκαλούν την ίδια αντίδραση στο σώμα. Συγκεκριμένα, ενεργοποιούν το πνευμονογαστρικό νεύρο, το μεγαλύτερο κρανιακό νεύρο που εκτείνεται από τον εγκέφαλο μέχρι το παχύ έντερο. Η τόνωση αυτού του νεύρου μπορεί να βοηθήσει στην ενεργοποίηση του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος, το οποίο ρυθμίζει το ξεκούραση και την πέψη. Άλλοι τρόποι που μπορούν να δράσουν με παρόμοιο τρόπο είναι η βαθιά αναπνοή, η άσκηση και ένα ντους με κρύο νερό.

    Προσπαθήστε να ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές για να αντιμετωπίσετε το άγχος. Εάν νιώθετε ότι δεν μπορείτε να το διαχειριστείτε μόνοι σας, μην διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια από ειδικό. Το έντονο άγχος μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας.

    Τέλος, μην ξεχνάτε να ξεκουράζεστε κατά τη διάρκεια των γιορτών σας. Ο ποιοτικός ύπνος είναι σημαντικός για τη λειτουργία του εγκεφάλου μας και την καλή μας διάθεση. Δοκιμάστε να κοιμάστε και να ξυπνάτε καθημερινά την ίδια ώρα, διατηρήστε το δωμάτιό σας δροσερό, σκοτεινό και ήσυχο, και αποφύγετε τη χρήση συσκευών που εκπέμπουν μπλε φως πριν τον ύπνο σας.

    Δεν έχετε τίποτα να χάσετε δοκιμάζοντας αυτές τις μεθόδους για να ανακουφιστείτε από το άγχος σας και να απολαύσετε τις γιορτές σας.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα