3 Μαΐου 2024

    Τρόφιμα και φυτά που αναζωογονούν την επιθυμία

    Πώς μπορούμε να αυξήσουμε την ερωτική επιθυμία μας; Κάθε άτομο έχει διαφορετικά προσδοκίες όσον αφορά τη σεξουαλική του ζωή. Ενώ μερικοί αναζητούν πιο συχνά σεξουαλικές εμπειρίες, για άλλους η επιθυμία είναι πιο περιοδική. Η λίμπιντο δεν είναι σταθερή, αλλά μεταβάλλεται ανάλογα με πολλούς σωματικούς και ψυχολογικούς παράγοντες. Σύμφωνα με τη σεξολόγο και ειδικό σεξουαλικότητας Jess O’Reilly, αυτή η μείωση της επιθυμίας αποτελεί πρόβλημα μόνο αν το άτομο το αντιλαμβάνεται έτσι. Το διατροφικό σας πρόγραμμα μπορεί επίσης να παίξει σημαντικό ρόλο στην αύξηση της σεξουαλικής σας επιθυμίας. Σύμφωνα με διάφορες έρευνες, ορισμένες θρεπτικές ουσίες μπορούν να βοηθήσουν στην τόνωση της σεξουαλικής ορμής και της γονιμότητας. Για παράδειγμα, διατροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές πρωτεΐνες, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της επιθυμίας. Οι τροφές που μπορούν να ενισχύσουν την ερωτική σας επιθυμία περιλαμβάνουν:

    1. Αντίθετα, υπάρχουν τροφές που μπορούν να μειώσουν την ερωτική ορμή, για παράδειγμα:

    2. Ένα άλλο σημαντικό συμβουλή είναι να περιορίσετε την κατανάλωση αλκοόλ. Το αλκοόλ μπορεί να μειώσει προσωρινά τις αναστολές, αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσει την επιθυμία και την σεξουαλική λειτουργία. Μια μελέτη από το 2016 έδειξε ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν αλκοόλ ανέφεραν λιγότερη λίπανση και δυσκολία στο να φτάσουν σε οργασμό, ενώ οι άνδρες ανέφεραν ότι ένιωθαν λιγότερη ευαισθησία στα γεννητικά τους όργανα. Εάν καταναλώνετε αλκοόλ, προσπαθήστε να περιορίσετε την κατανάλωση σε ένα έως τρία ποτά.

    3. Τέλος, μπορείτε να δοκιμάσετε και βότανα που τονώνουν τη σεξουαλική ορμή, όπως:

    Αυτά τα βότανα μπορούν να βρεθούν και σε μορφή συμπληρωμάτων. Θυμηθείτε πάντα να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε νέα διατροφή ή συμπλήρωμα.

    Αυξήστε τη λίμπιντο και βελτιώστε τη σεξουαλική σας ζωή με τρόφιμα και φυτά

    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα