3 Μαΐου 2024

    Γνώσεις και στρατηγικές από μια ειδική των ψυχικών προβλημάτων για να ανακτήσουμε την εσωτερική ηρεμία

    Στον σύγχρονο κόσμο, οι ρυθμοί της καθημερινής μας ζωής μας τραβούν προς τα κάτω και κάποιες φορές μοιάζει σαν να απομακρυνόμαστε από την ηρεμία και την αρμονία που αναζητούμε. Μια μελέτη, που επικεντρώθηκε στους Βρετανούς που αντιμετωπίζουν διάφορες διαταραχές, όπως το άγχος και το burn out, δείχνει ότι θα μπορούσαμε εύκολα να βρεθούμε στη θέση τους. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το άγχος και η έλλειψη ύπνου πλήττει περίπου το 54% των Βρετανών, ενώ το burn out αναφέρεται από το 52%. Αυτά τα αποτελέσματα είναι ανησυχητικά και μας δίνουν στοχοθετημένες ενέργειες για να αντιμετωπίσουμε το άγχος και να επιτύχουμε μεγαλύτερη ψυχική ευζωία.

    Μπορεί να παραθέσουμε πολλές αιτίες για αυτήν την αϋπνία και τα προβλήματα που προκαλεί, όπως η επιβάρυνση του οικονομικού κόστους διαβίωσης και ο εργασιακός στρες. Ωστόσο, η ζωή μας δεν πρέπει να είναι απλώς μια συνεχής κατάληψη από το άγχος και την αβεβαιότητα. Η ψυχολόγος Charlotte Armitage μάς παρουσιάζει μια σειρά συμβουλών για να αντιμετωπίσουμε το άγχος και να επιτύχουμε την εσωτερική ηρεμία.

    1. Δώστε προτεραιότητα στην ψυχική ευημερία σας: Η προσοχή στην ψυχική μας υγεία δεν πρέπει να είναι μόνο αν έχουμε άγχος, αλλά πρέπει να είναι μια σταθερή προτεραιότητα. Απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής μας, όπως η προτεραιότητα στον υγιεινό ύπνο, η φροντίδα της σωματικής δραστηριότητας και η υγιεινή διατροφή, μπορούν να έχουν μεγάλη επίδραση στην ψυχική μας ευζωία.

    2. Αφιερώστε περισσότερο χρόνο στα αγαπημένα σας πρόσωπα: Ο χρόνος που περνάμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα είναι πολύτιμος. Θυμηθείτε να προγραμματίζετε χρόνο για να απολαμβάνετε αυτήν τη συντροφιά και να ξεφύγετε από την καθημερινή ρουτίνα.

    3. Εξερευνήστε τη φύση: Πολλές φορές μπορούμε να βρούμε ηρεμία και χαλάρωση μέσα από τη σύνδεσή μας με τη φύση. Κάντε βόλτες στη φύση, ανακαλύψτε πάρκα και περιβόλια και αφήστε τη θεραπευτική ενέργεια της φύσης να επηρεάσει την ψυχική σας κατάσταση.

    4. Φροντίστε τον εαυτό σας: Η αυτοφροντίδα είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να αποσυμπιεστείτε και να πείτε ναι στην ψυχική ευεξία σας. Δώστε προσοχή στις δικές σας ανάγκες, κάντε το μπάνιο που πάντα θέλετε, απολαύστε έναν καλό καφέ, διαβάστε ένα καλό βιβλίο ή απλούστερα απλά κάντε αυτό που σας χαρίζει χαρά και αναζωογόνηση.

    5. Ζήστε στο παρόν: Συχνά, ο πολύς άγχος μας κρατάει πιασμένους στο παρελθόν ή ανήκουμε στο μέλλον. Μάθετε να ζείτε στο παρόν, εκτιμώντας τα μικρά πράγματα και νιώθοντας ευγνωμοσύνη για τις στιγμές που ζούμε εδώ και τώρα.

    Αυτές οι απλές συμβουλές μας βοηθούν να αντιμετωπίσουμε το άγχος και να επωφεληθούμε από την εσωτερική μας ηρεμία. Μην περιμένετε να αισθανθείτε αγχωμένοι για να ασχοληθείτε με την ψυχική σας υγεία. Πάρτε την πρωτοβουλία και ξεκινήστε να φροντίζετε τον εαυτό σας για να ανακτήσετε την εσωτερική ηρεμία που αξίζετε.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα