6 Μαΐου 2024

    Η μοναδική συναυλία της Τίνα Τέρνερ στη Νέα Φιλαδέλφεια: Ένα ιστορικό γεγονός που ξεσήκωσε 40.000 θεατές

    Η Τίνα Τέρνερ, η απόλυτη “βασίλισσα της ροκ εν ρολ”, έγινε θρυλική με τα κομμάτια της που άφησαν εποχή, όπως το “You’re Simply The Best”. Οι συναυλίες της σε δεκάδες χώρες του κόσμου ήταν πάντα εκπληκτικές και αξέχαστες. Και ανάμεσα σε αυτές, βρέθηκε και η Ελλάδα.

    Συγκεκριμένα, στις 28 Αυγούστου 1990, η Τίνα Τέρνερ πραγματοποίησε τη μοναδική εμφάνισή της στην Ελλάδα, στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Με την υπέροχη φωνή της και την ενέργεια που διέπει κάθε της εμφάνιση, κατάφερε να ξεσηκώσει το κοινό που ανέρχονταν σε 40.000 θεατές.

    Η τότε 51χρονη Τίνα Τέρνερ, εκπληκτική και γεμάτη αυτοπεποίθηση, ξεκίνησε τη συναυλία της με το τραγούδι “Steamy Windows” και ολοκλήρωσε με την ανεπανάληπτη εκτέλεση του “Be Tender With Me Baby”. Οι δύο χορεύτριες που την συνόδευαν προσέθεσαν ακόμη περισσότερη θεατρικότητα και εντυπωσιασμό στην εμφάνισή της.

    Το πλούσιο κοινό που παρακολούθησε τη συναυλία βρισκόταν ανάμεσα τους και διάσημοι καλλιτέχνες, όπως η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Λάκης Λαζόπουλος και ο Γιώργος Χατζηνάσιος. Η ατμόσφαιρα γύρω από το γήπεδο ήταν εκθαμβωτική και η προσμονή για την εμφάνιση της Τίνας Τέρνερ ήταν αμέτρητη. Το κοινό δεν είχε παρά να παραληρήσει με την παρουσία και το ταλέντο της “γιαγιάς της ροκ”.

    Η επίσκεψή της στο Ηρώδειο, λίγο πριν τη συναυλία, ήταν ένα ακόμη αξέχαστο στιγμιότυπο από το ταξίδι της στην Ελλάδα. Η Τίνα Τέρνερ περιηγήθηκε στον λόφο του Φιλοπάππου και επισκέφθηκε το Ηρώδειο, ενώ παραχώρησε μία συνέντευξη στη δημοσιογράφο Ειρήνη Νικολοπούλου. Σε αυτήν, αναφέρθηκε στην εμπειρία της στην Ελλάδα και στον ενθουσιασμό της για τη συνεργασία με Έλληνες καλλιτέχνες.

    Η συναυλία της Τίνας Τέρνερ στη Νέα Φιλαδέλφεια αποτέλεσε ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία των μουσικών γεγονότων στη χώρα μας. Ήταν μία μάταιη ευκαιρία να απολαύσουμε μια από τις μεγαλύτερες φωνές της εποχής, μια καλλιτέχνη που μας ταξίδεψε με τη μουσική της και μείναμε μαγεμένοι από το ταλέντο, την παρουσία και την αυθεντικότητά της.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα