3 Μαΐου 2024

    Νέα εξέταση για την προστασία της καρδιάς: Μια απαραίτητη ενέργεια για όλους άνω των 40

    Ο γίγαντας της ιατρικής, Δρ. Άντονι Γιουν, έχει ένα σημαντικό μήνυμα για όλους εμάς που πλησιάζουμε την ηλικία των 40 ετών: να υποβληθούμε σε μια απλή εξέταση για να προλάβουμε την καρδιακή προσβολή. Οι καρδιακές παθήσεις αποτελούν την κύρια αιτία θανάτου τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες και η πρόληψη αυτής της σοβαρής πάθησης είναι καθοριστικής σημασίας για όλους μας.

    Ο Δρ. Γιουν αναφέρει ότι η αξονική τομογραφία ασβεστίου είναι μια απλή και ανώδυνη εξέταση που μπορούμε να υποβληθούμε για να ελέγξουμε την υγεία της καρδιάς μας. Αυτή η σάρωση μπορεί να ανιχνεύσει την ύπαρξη ασβεστίου στις αρτηρίες της καρδιάς μας, το οποίο είναι ένα σημάδι ενδεχομένως παρούσας καρδιακής νόσου.

    “Εάν η αξονική τομογραφία αποκαλύψει υψηλή βαθμολογία ασβεστίου, αυτό μπορεί να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι για μια υποκείμενη καρδιακή νόσο”, εξηγεί ο Δρ. Γιουν. “Αυτή θα πρέπει να είναι η ευκαιρία σας να αλλάξετε τον τρόπο ζωής και τη διατροφή σας, καθώς και να επισκεφθείτε τον γιατρό σας για να σας βοηθήσει στην πρόληψη μιας καρδιακής προσβολής”.

    Ο Δρ. Γιουν, με περισσότερους από 8,2 εκατομμύρια ακόλουθους στο TikTok και μια εκτεταμένη επαγγελματική πορεία ως πλαστικός χειρουργός για 20 χρόνια, ξέρει πώς να προσελκύει την προσοχή μας και να μας ενημερώνει για τη σημασία της καλής καρδιαγγειακής υγείας. Το μήνυμά του είναι σαφές: πρέπει να επιδείξουμε προσοχή στην καρδιά μας, ανεξαρτήτως αν έχουμε ιστορικό καρδιακής νόσου ή όχι.

    Προλάβετε την καρδιακή προσβολή και δώστε στην υγεία σας τη σημασία που της αξίζει. Συντονιστείτε με τον γιατρό σας και υποβληθείτε σε αξονική τομογραφία ασβεστίου. Αυτή η απλή και γρήγορη εξέταση μπορεί να κάνει τη διαφορά στην πρόληψη μιας καρδιακής προσβολής και να σας δώσει την ευκαιρία για έναν υγιή και ενεργό τρόπο ζωής. Μην το αναβάλλετε, η υγεία σας είναι το πολυτιμότερο περιουσιακό σας στοιχείο.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα