7 Μαΐου 2024

    ΝΕΟΣ ΤΣΕΝ: “Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΠΕΡΝΑ ΤΑ Όρια ΤΗΣ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ”

    Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης Αντόνι Τσεν ανοίγει την καρδιά του στο Magazine και μοιράζεται τους αποστομωτικούς φόβους που τον πλανούν – και τη σημασία που έχει για εκείνον το σινεμά, που πάντα τον λάμπει αναγεννημένο.

    Σαν ένας από τους πιο επιδραστικούς δημιουργούς του κινηματογράφου, ο Αντόνι Τσεν έχει αφήσει το σημάδι του στην έβδομη τέχνη με πολυάριθμες ταινίες που έχουν γίνει κλασικές. Η δημιουργικότητα του και η αισθητική του απόπειρα να ξεπεράσει τα όρια της κλασικής ταινιοθεσίας τον έχουν καταστήσει έναν από τους πιο μοναδικούς και πολυσχιδή καλλιτέχνες του χώρου.

    Στον πρόσφατο διάλογό μας, ο Τσεν μας έκανε μια εισβολή στον κόσμο των σκοτεινών του συναισθημάτων και της ανησυχίας που συνεχίζει να τον συνοδεύει. “Ανησυχώ ότι ο κινηματογράφος μου είναι υπερβολικά διακριτικός για την εποχή μας”, αναφέρει με ειλικρίνεια. “Οι ταινίες μου είναι συχνά απαιτητικές και διεισδυτικές. Εξετάζουν την ανθρώπινη ψυχή και αναδεικνύουν την αμφιλεγόμενη φύση της ανθρωπότητας”.

    Ο κινηματογράφος του απεικονίζει τον καθένα από εμάς όπως είναι, χωρίς να αδικεί ή να βγάζει εύκολα συμπεράσματα. Ανοίγει παράθυρα στις σκοτεινές γωνιές της ψυχής μας και μας αναγκάζει να κοιτάξουμε την αλήθεια που διαφεύγει. “Θέλω να συνειδητοποιήσουν οι θεατές ότι η ανθρωπότητα δεν είναι απλή. Υπάρχει ένα σύνολο αντιθέσεων και παραπλανητικών πτυχών μέσα σε κάθε έναν από εμάς, και είναι σημαντικό να το αναγνωρίσουμε”, τονίζει.

    Ωστόσο, ο Τσεν αντιμετωπίζει την ανησυχία ότι η κοινή γνώμη ενδέχεται να μην είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την αμφιλεγόμενη πραγματικότητα που παρουσιάζει μέσα από τις ταινίες του. “Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να αποφεύγουν τη δυσκολία και την αβεβαιότητα. Το κινηματογραφικό μου έργο ζητάει από τον θεατή να εμβαθύνει στην ψυχή του και να αντιμετωπίσει τις δικές του επισφαλείς πτυχές. Φοβάμαι μήπως δεν είναι έτοιμοι για αυτήν την ανακάλυψη”, δηλώνει με σοβαρότητα.

    Παρά τους φόβους και τις ανησυχίες του, ο Τσεν βρίσκει θεραπεία και αφορμή για αισιοδοξία στο σινεμά. “Το σινεμά είναι η πύλη προς τον κόσμο. Εκεί ανακαλύπτω νέες ιδέες, νέες σκέψεις και νέες προοπτικές”, εξηγεί. “Όταν δημιουργώ μια ταινία, αισθάνομαι ότι αναγεννώ. Βρίσκω τη δύναμη να συνεχίσω να προχωρώ, αναζητώντας ό, τι είναι αληθινό και αυθόρμητο”.

    Ο Αντόνι Τσεν, παρά τις ανησυχίες του, συνεχίζει να παραδίδει την μοναδική του καλλιτεχνική όραση μέσω των ταινιών του. Με απερίγραπτο ταλέντο και αυτοκρατορική φαντασία, εξερευνά την ανθρώπινη ψυχή και την αλήθεια που κρύβεται πίσω από την επιφάνεια. Και η τέχνη του παραμένει ένας πυλώνας ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, υπενθυμίζοντάς μας την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης ύπαρξης.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα