2 Μαΐου 2024

    Το απόλυτο φάρμακο για τον βήχα που κρύβουμε στα ντουλάπια μας

    Γνωρίζετε ότι το μέλι έχει απίστευτες θεραπευτικές ιδιότητες; Η θεραπευτική του δράση οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητα φλαβονοειδών και φαινολικού οξέος. Επιπλέον, το μέλι περιέχει γλυκόζη και φρουκτόζη, πρωτεΐνες, βιταμίνες Β, αμινοξέα, ένζυμα και ιχνοστοιχεία που περιλαμβάνουν ασβέστιο, χαλκό, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο και ψευδάργυρο. Μία κουταλιά μέλι έχει 64 θερμίδες, αναφορικά με τη θερμιδική του αξία. Εξάλλου, έρευνες έδειξαν ότι το μέλι έχει αντιβηχικές ιδιότητες. Συγκεκριμένα, ερευνητές του Πολιτειακού Κολεγίου Ιατρικής της Πενσυλβάνια ανακάλυψαν ότι το μέλι είναι πιο αποτελεσματικό κατά του βήχα σε σύγκριση με ορισμένα αντιβηχικά σιρόπια που περιέχουν δεξτρομεθορφάνη. Στα παραδοσιακά μέσα, το μέλι χρησιμοποιείται επίσης ως γιατροσόφι κατά του βήχα.

    Μπορείτε επίσης να παρασκευάσετε ένα φυσικό αντιμικροβιακό σιρόπι με μέλι και λεμόνι που απορροφά τον πόνο του λαιμού και προσφέρει ανακούφιση. Για να το παρασκευάσετε, βράζετε ένα λεμόνι κομμένο στη μέση με τη φλούδα σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό για πέντε λεπτά. Στη συνέχεια, το στραγγίζετε στο νερό και προσθέτετε τρεις κουταλιές μέλι. Ανακατεύετε καλά και πίνετε δύο μικρά ποτήρια από αυτό το σιρόπι δύο φορές την ημέρα.

    Επίσης, έρευνες έδειξαν ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν συχνά μέλι – περίπου 3-4 κουταλιές την ημέρα – μειώνουν τη διάρκεια του κοινού κρυολογήματος σε σύγκριση με τους ανθρώπους που δεν καταναλώνουν μέλι. Με άλλα λόγια, ο ιός που προκαλεί το κοινό κρυολόγημα μπορεί να εξαφανιστεί ακόμη και 24 ώρες νωρίτερα σε όσους λατρεύουν το μέλι.

    Διαβάστε επίσης: Αυτό το φυσικό αντιμικροβιακό καταπολεμά τον πονόλαιμο.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα