6 Μαΐου 2024

    Τα αναψυκτικά που απειλούν την καρδιά και αυξάνουν τα τριγλυκερίδια

    Η κατανάλωση αναψυκτικών με πρόσθετα σάκχαρα και ενεργειακών ποτών μπορεί να κρύβει σημαντικούς κινδύνους για την υγεία μας, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of the American Heart Association. Η έρευνα αυτή αποκάλυψε την αρνητική επίδραση των ποτών πλούσιων σε σάκχαρα στο καρδιαγγειακό σύστημα.

    Σύμφωνα με την έρευνα, μόλις ένα κουτί των 330 ml τέτοιων ποτών την ημέρα μπορεί να αυξήσει τα τριγλυκερίδια κατά 53% και να μειώσει την καλή χοληστερόλη κατά 98%. Για την εκτέλεση της έρευνας, οι επιστήμονες ανέλυσαν δεδομένα από 6.000 ανθρώπους για ένα διάστημα 12 ετών. Αυτά τα αποτελέσματα αποκαλύπτουν την ανάγκη να είμαστε προσεκτικοί με την κατανάλωση τέτοιων ποτών.

    Ωστόσο, η έρευνα δεν κατέδειξε αντίστοιχες αρνητικές επιπτώσεις από την κατανάλωση προϊόντων light και 100% φυσικών χυμών. Παρόλα αυτά, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι δεν είναι σωστό να υπερβαίνουμε την κατανάλωση αυτών των ποτών, καθώς απαιτείται περαιτέρω μελέτη.

    Η διατροφολόγος Samantha Heller, η οποία συμμετείχε στην έρευνα, προτείνει κάποιες εναλλακτικές για τη μείωση της κατανάλωσης τέτοιων ποτών. Οι εναλλακτικές αυτές περιλαμβάνουν το νερό, το τσάι, τον καφέ ή το μη ζαχαρούχο γάλα. Συμπερασματικά, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η κατανάλωση αναψυκτικών με πρόσθετα σάκχαρα δεν έχει κανένα διατροφικό όφελος και δεν πρέπει να αποτελεί μέρος της καθημερινής μας διατροφής, ειδικά όσον αφορά τα παιδιά.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα