3 Μαΐου 2024

    Γονείς: Αντιμετωπίστε πρώτα τον εθισμό σας με τα κινητά πριν τα απαγορεύσετε στα παιδιά σας

    Ο εθισμός στα κινητά τηλέφωνα έχει γίνει ένα διαδεδομένο πρόβλημα σε όλο τον κόσμο. Και ενώ αναμφίβολα επηρεάζει τα παιδιά, η Αγγλίδα επίτροπος, Dame Rachel de Souza, επισημαίνει ότι οι γονείς πρέπει να αντιμετωπίσουν πρώτοι τον εθισμό τους με το κινητό τηλέφωνο πριν απαγορεύσουν στα παιδιά τους τη χρήση αυτών των συσκευών.

    Οι παρατηρήσεις της Dame Rachel έγιναν σε μια συνεδρίαση της Επιτροπής Εκπαίδευσης του Κογκρέσου. Εκεί, εξέφρασε την ανησυχία της για την ανεξέλεγκτη συμπεριφορά ορισμένων γονέων, οι οποίοι χρησιμοποιούν τα κινητά τους κατά τη διάρκεια του φαγητού και τους χρόνου ύπνου κάνοντας scrolling στα social media.

    “Δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε στα παιδιά τη χρήση των κινητών μας κατά τη διάρκεια του φαγητού και στη συνέχεια να κάνουμε scrolling κατά τη διάρκεια της νύχτας. Χρειάζεται να είμαστε πρότυποι γονείς και ενήλικες για να προβούμε σε αυτή τη συζήτηση σχετικά με τους δικούς μας εθισμούς”, δήλωσε η Dame Rachel.

    Οι δηλώσεις της επίτροπου έρχονται μετά τις οδηγίες που εκδόθηκαν από το υπουργείο Παιδείας στα σχολεία της Αγγλίας, με στόχο να απαγορευθεί η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας. Η Dame Rachel τόνισε ότι οι νέοι αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα στο διαδίκτυο και θέλουν να μπορούν να μιλήσουν στους γονείς τους για αυτά.

    “Ως γονείς, πρέπει να είμαστε επίσης προσεκτικοί με τη δική μας συμπεριφορά. Για παράδειγμα, η απαγόρευση της χρήσης κινητού στην κρεβατοκάμαρα μπορεί να αποτελέσει μια καλή συμβουλή”, πρόσθεσε.

    Ο εθισμός στα κινητά τηλέφωνα μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην παιδική ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της προσοχής, της απομόνωσης και των προβλημάτων ύπνου. Είναι, λοιπόν, σημαντικό να θεσπίσουν οι γονείς υγιείς συνήθειες και να δείξουν το καλό παράδειγμα στα παιδιά τους.

    Συνολικά, η Dame Rachel καλεί όλους τους γονείς και τους ενήλικες να αντιμετωπίσουν τον εθισμό τους με τα κινητά πριν αρχίσουν να απαγορεύουν στα παιδιά τους τη χρήση αυτών των συσκευών. Με τη σωστή επίβλεψη και συνείδηση, μπορούμε όλοι να περιορίσουμε την επιβλαβή επίδραση της τεχνολογίας στη ζωή μας και να προστατεύσουμε τα παιδιά μας.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα