3 Μαΐου 2024

    Νέα λόγια για

    Τα ελληνικά ροφήματα βοτάνων και άλλα εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα

    Τόσο πολλά και διαφορετικά μεσογειακά βότανα ανθίζουν στη χώρα μας, χάρη στην ιδιόμορφη γεωγραφική κατανομή και το μεταβλητό μικροκλίμα. Πριν δέκα χρόνια, ένα ελληνικό brand που ξεκίνησε σε ένα μικρό εργαστήριο κάτω από την Ακρόπολη είχε την ευφυή ιδέα να φέρει στο προσκήνιο τα εγχώρια terroir βότανα, περιορισμένης παραγωγής, και να τα προωθήσει σε όλον τον κόσμο για να τα χρησιμοποιούν οι μαγείροι στις κουζίνες τους. Στο Daphnis and Chloe εισάγονται βότανα και ξεχασμένες ποικιλίες από μικρές βιολογικές φάρμες σε όλη την Ελλάδα. Μεταξύ αυτών, θα βρείτε τη βερβένα που προέρχεται από μια οικογένεια καλλιεργητών στην Κρήτη και έχει γεύση εσπεριδοειδών. Επίσης, στην Aegean Ηerbs θα βρείτε βότανα από το Αιγαίο, όπως φλησκούνι Χίου, μαντζουράνα Σύρου, φασκόμηλο Αμοργού και δίκταμο Πάρου, όλα βιολογικής καλλιέργειας.

    Το θυμάρι Λήμνου είναι ιδανικό για τα πρώτα κρύα, καθώς συμβάλλει στην τόνωση του ανοσοποιητικού, ενώ χρησιμοποιείται και στην κουζίνα για μαρινάδες, στιφάδο και σούπες. Η εχινάκεια του Grizo & Prasino είναι ο σύμμαχος μας τον χειμώνα για να προλάβουμε ή να μαλακώσουμε το κρυολόγημα και το συνάχι. Το Organic Herbal Elixir Relax της Symbeeosis, με χαμομήλι και πασιφλόρα, βοηθά στη μείωση του στρες και σε έναν πιο ήρεμο ύπνο. Το βραβευμένο Detox Blend της Anthea είναι ιδανικό για αποτοξίνωση, καθώς περιέχει λουίζα, μέντα, μελισσόχορτο, φασκόμηλο και γλυκό χαρουπιό. Όλα αυτά τα προϊόντα είναι διαθέσιμα στις σελίδες των brands και σε καταστήματα delicatessen σε όλη την πόλη
    Νέα λόγια για
    Ας μην ξεχάσουμε και μερικά ακόμα εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα που αξίζει να γνωρίζετε. Το “Δώσε Γεύση” είναι μια σειρά φυσικών πούδρων ελληνικών φρούτων και λαχανικών που προσδίδουν εύκολα νοστιμιά στα φαγητά μας. Η οικογένεια Τουμανίδη παράγει έτοιμες κόκκινες σάλτσες, προϊόντα από τον Πόντο και την Κωνσταντινούπολη έως την Κρήτη και την Κύπρο, ντομάτα στον τρίφτη, σάλτσα πίτσας και μπουγιουρντί. Η Symbiosis Fermented Foods παράγει προϊόντα άγριας ζύμωσης όπως πικλες κρεμμυδιού και κίμτσι. Οι τροφοσυλλέκτες του Forage προσφέρουν αγριοκαλλιέργεια κρίταμου και μαριναρισμένα παραπούλια. Η οικογένεια Μπέκα έχει επιλέξει να αφιερώσει τα προϊόντα της, όπως ρυζόγαλα, κρέμες, γιαούρτια, αριάνι και τυριά, μόνο από βουβαλινό γάλα. Τέλος, τα βούτυρα καρπών του Wild Souls έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή, καθώς είναι φυσικά, χωρίς συντηρητικά και ζάχαρη. Το τραγανό granola butter που δημιούργησε σε συνεργασία με την ομάδα του Madame Ginger αποτελεί πλέον την πρωινή συνήθεια πολλών ανθρώπων, καθώς είναι πλούσιο σε αλεσμένα ψημένα αμύγδαλα, χουρμάδες, βρόμη, σουσάμι, λιναρόσπορο και τζίντζερ. Αυτά τα εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα αξίζει να τα δοκιμάσετε.
    Νέα λόγια για
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα