5 Μαΐου 2024

    Οκτώ υγιεινά πράσινα λαχανικά που πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας”

    Τα πράσινα λαχανικά είναι απαραίτητα για την καλή μας υγεία και η διατροφή μας πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον μια μερίδα από αυτά σε κάθε γεύμα μας. Ο διατροφολόγος Swrajit Sarkar, λέκτορας Διατροφολογίας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, συστήνει οκτώ πράσινα φυλλώδη λαχανικά που πρέπει οπωσδήποτε να εντάξουμε στη διατροφή μας και να επωφεληθούμε από τα πλούσια οφέλη τους.

    1. Σπανάκι: Αυτό το λαχανικό είναι γεμάτο με σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο και βιταμίνες Β6, C και Κ. Επιπλέον, περιέχει αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των καρδιακών παθήσεων και ορισμένων τύπων καρκίνου.

    2. Κέιλ: Παρά την πικρή του γεύση, το κέιλ περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά όπως ασβέστιο, σίδηρο και βιταμίνες Α, Β, Ε, C και Κ.

    3. Σέσκουλο: Το σέσκουλο περιλαμβάνει σημαντικές ποσότητες βιταμίνης Κ, η οποία είναι σημαντική για την υγεία των οστών, και βιταμίνης Α και C.

    4. Λαχανίδες: Οι λαχανίδες είναι πηγή λουτεΐνης, μιας ουσίας που είναι σημαντική για την υγεία των ματιών. Περιέχουν επίσης βιταμίνες Α και C και μαγγάνιο.

    5. Ρόκα: Η ρόκα δίνει μια νότα νοστιμιάς στα πιάτα μας και περιέχει πολλά βιταμίνης Κ, C και ασβέστιο.

    6. Μαρούλι Ρομάνα: Αυτό το λαχανικό περιέχει πολλά βιταμίνες και μετάλλα, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Α, Κ, C και φυλλικού οξέος.

    7. Κάρδαμο: Το κάρδαμο χαρίζει ξεχωριστή γεύση και περιέχει βιταμίνες Α και C και αντιοξειδωτικά. Μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να είναι θεραπευτικό για τον στοματικό καρκίνο.

    8. Κινέζικο λάχανο: Αυτό το λαχανικό είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα πιάτα.

    Η ενσωμάτωση αυτών των υγιεινών πράσινων λαχανικών στη διατροφή μας θα μας βοηθήσει να παραμείνουμε υγιείς και θα μειώσει τον κίνδυνο διάφορων χρόνιων ασθενειών. Αυτά τα λαχανικά έχουν επίσης λίγες θερμίδες, καθιστώντας τα ιδανικά για όσους θέλουν να διατηρήσουν ένα υγιές βάρος. Προσθέστε λοιπόν αυτά τα πράσινα λαχανικά στα γεύματά σας και απολαύστε γευστικές και υγιεινές διατροφικές επιλογές.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα