5 Μαΐου 2024

    Πρωινό με απαλή αβοκάντο σάλτσα

    Υλικά
    1 αβοκάντο
    1-2 κ.σ. φρέσκο χυμό λάιμ
    1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο
    Αλάτι
    Πιπέρι μαύρο ή καγιέν
    4 αυγά
    4 φέτες ψωμί τοστ

    Εκτέλεση
    Σπάστε το αβοκάντο σε ένα μπολ.
    Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, λιώστε το αβοκάντο μέχρι να γίνει μια κρεμώδης πάστα.
    Προσθέστε τον χυμό λάιμ, τον μαϊντανό ή τον κόλιανδρο, το αλάτι και το πιπέρι.
    Ανακατέψτε τα όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.
    Για τα αυγά, γεμίστε μια μικρή κατσαρόλα με νερό, σχεδόν μέχρι τη μέση.
    Προσθέστε 2 κ.γ. άσπρο ξύδι στο νερό και ανακατέψτε καλά με ένα ξύλινο κουτάλι.
    Βράστε το νερό και χαμηλώστε τη φωτιά ώστε να σιγοβράζει.
    Παράλληλα, ψήστε το τοστ σε μια τοστιέρα και αλείψτε το με την αβοκάντο σάλτσα.
    Σπάστε προσεκτικά τα αυγά ένα-ένα σε ένα μικρό μπωλ και προσθέστε τα στο σιγοβρασμένο νερό.
    Τα αυγά πρέπει να βράζουν για περίπου 2-4 λεπτά.
    Τέλος, τοποθετήστε τα βραστά αυγά πάνω στο τοστ και προσθέστε επιπλέον αλάτι και πιπέρι αν επιθυμείτε.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα