5 Μαΐου 2024

    Είμαστε κι εμείς, που χωρίζουμε για τα παιδιά

    Πολλοί από εμάς αντιμετωπίζουμε το δύσκολο αυτό στάδιο του διαζυγίου για τους λόγους μας. Αυτή η απόφαση δεν έρχεται εύκολα, αλλά όταν την παίρνουμε, το κάνουμε για τα παιδιά μας. Η κύρια ανησυχία για εμάς δεν είναι η δύσκολη περίοδος που θα ζήσουμε μετά το διαζύγιο αλλά η ευημερία και η αρμονία των παιδιών μας.

    Κάνουμε αυτήν την επιλογή για να προσφέρουμε στα παιδιά μας ένα περιβάλλον όπου θα έχουν ηρεμία, υγεία και αλήθεια. Για εμάς, η ευημερία, η αλήθεια και η γαλήνη τους είναι πιο σημαντικές από τη δική μας άνεση και ευτυχία. Αντιλαμβανόμαστε ότι η απόφαση να χωρίσουμε αλλάζει τη ζωή μας σε πολλούς τρόπους, αλλά βάζουμε τα παιδιά μας πρώτα.

    Δεν θέλουμε να πληγώσουμε τα παιδιά μας με την απραξία μας ή να τα βουλιάξουμε περισσότερο στον πόνο. Αντιθέτως, θέλουμε να τους μάθουμε ότι έχουν το δικαίωμα να αποχωρήσουν από μια αναποδιά που δεν τους ικανοποιεί πλέον. Πιστεύουμε ότι όταν μια κατάσταση δεν μπορεί να προσφέρει πλέον κάτι στα παιδιά μας, είναι καλύτερο να προχωρήσουμε και να τους προσφέρουμε κάτι καλύτερο στο μέλλον.

    Το διαζύγιο δεν είναι μια επιδημία που έχουμε “αρπάξει” επειδή δεν προλάβαμε να προστατευτούμε. Είναι μια δίκαιη και αληθινή λύση για ανθρώπους που δεν μπορούν πια ή δεν θέλουν να είναι μαζί. Δεν θέλουμε να ζούμε σε μια σχέση όπου δεν είμαστε αμοιβαία χρήσιμοι, όπου δεν υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον ή όπου καταλήγουμε να βυθιζόμαστε στη σιωπή μας επειδή δεν τολμούμε να παραδεχτούμε ότι η σχέση μας έχει φθαρεί.

    Η απόφαση να χωρίσουμε δεν είναι ένδειξη δειλίας ή έλλειψης πάλης. Αντιθέτως, είναι ένδειξη θάρρους να δώσουμε στον εαυτό μας μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσουμε πιο αληθινά. Επιλέγουμε να θεραπεύσουμε τον εαυτό μας και να δώσουμε στα παιδιά μας μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους.

    Μπορεί να αντιμετωπίσουμε δυσκολίες και απογοήτευση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του διαζυγίου. Κάθε βήμα που κάνουμε προς την ανακάλυψη της ισορροπίας μας και τη συνειδητοποίηση της αλήθειας μας, μας κάνει καλύτερους γονείς για τα παιδιά μας. Παρόλες τις δυσκολίες, παρακολουθούμε τα παιδιά μας να ανθίζουν και να εξελίσσονται. Οι εμπειρίες και οι προκλήσεις αυτές καίγουν τη μοναξιά μας και ενισχύουν τη σθέναρη πίστη μας στην επιλογή που κάναμε.

    Είμαι κι εγώ μία γυναίκα που χώρισε για το παιδί της. Δεν θα σας πω ότι είναι εύκολο. Η διαδικασία του διαζυγίου είναι πολύπλοκη, ακόμα και όταν υπάρχει συνεργασία με τον πρώην σύντροφο. Υπάρχουν στιγμές αμφιβολίας και άβολα συναισθήματα. Αλλά μέσα από αυτήν την δύσκολη περίοδο, γίνομαι μια καλύτερη μητέρα και μια πιο ισορροπημένη έκδοση του εαυτού μου.

    Βλέπω το παιδί μου και συνειδητοποιώ πόσο πολλά έχουμε περάσει μαζί. Κάθε εμπειρία, κάθε στιγμή, το έχει διαμορφώσει. Ξέρω ότι έχει τη δύναμη να πετάξει και να αναπτυχθεί, αλλά ξέρω επίσης ότι κάποιες εμπειρίες μπορεί να την περιορίσουν. Παρ’ όλα αυτά, βλέπω την ανεξάρτητη ψυχή και τον πνευματικό της αγώνα. Οι εμπειρίες αυτές με βοηθούν να πιστεύω ότι η επιλογή μου ήταν σωστή και ότι έχουμε ένα φωτεινό μέλλον μπροστά μας.

    Το διαζύγιο είναι μια πρόκληση για όλους εμάς που περνάμε από αυτό. Αλλά μπορούμε να εξέλθουμε από αυτήν τη διαδικασία με περισσότερη δύναμη και αυτογνωσία. Πρέπει να θυμόμαστε ότι είμαστε πάνω από όλα γονείς και η αγάπη και η προσοχή που δίνουμε στα παιδιά μας είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Ας επικεντρωθούμε στο να είμαστε παρόντες και υποστηρικτικοί για τα παιδιά μας κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου.

    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα