2 Μαΐου 2024

    Το τέλος του Airbnb στη Νέα Υόρκη

    Μια νέα νομοθεσία που τέθηκε σε ισχύ στη Νέα Υόρκη, αναμένεται να οδηγήσει στο τέλος των Airbnb και άλλων καταλυμάτων προς βραχυχρόνια μίσθωση στην πόλη. Οι νέοι κανόνες περιορίζουν σημαντικά τη δυνατότητα ενοικίασης ακινήτων μέσω του Airbnb, απαιτώντας από τους οικοδεσπότες να δηλώσουν την ιδιοκτησία τους στις αρχές της πόλης.

    Οι νέοι κανόνες επιτρέπουν τη βραχυχρόνια μίσθωση μόνο για σπίτια στα οποία κατοικεί ο ιδιοκτήτης και πρέπει να είναι παρών κατά τη διάρκεια της διαμονής των επισκεπτών. Το μέγιστο όριο ατόμων σε ένα ακίνητο είναι 2, ενώ απαγορεύεται η ενοικίαση για τη διοργάνωση εκδηλώσεων.

    Αυτή η νέα νομοθεσία θα έχει μεγάλες επιπτώσεις στους τουρίστες και τους ντόπιους της Νέας Υόρκης. Οι επισκέπτες δεν θα μπορούν πλέον να επιλέγουν μεγάλα διαμερίσματα κοντά σε μουσεία ή πολυτελή διαμερίσματα στο κέντρο της πόλης για τη διαμονή τους. Επιπλέον, πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων που εξαρτώνταν από τα έσοδα της ενοικίασης μέσω Airbnb θα αντιμετωπίσουν οικονομικά προβλήματα.

    Η Airbnb σκοπεύει να διεξάγει διαπραγματεύσεις με τις τοπικές αρχές για την επανεξέταση των κανόνων και την εύρεση λογικών λύσεων. Παρότι οι προσπάθειες της εταιρείας να αντιμετωπίσει τη νέα νομοθεσία έχουν αναποτελέσματα μέχρι στιγμής, η Airbnb συνεχίζει να αυξάνει τα έσοδά της και την παρουσία της στην αγορά.

    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα