30 Απριλίου 2024

    Καθημερινή ζωή στον Άρη: Η NASA αναζητά τυχερούς κατοίκους για μια επική αποστολή

    Οποιοσδήποτε μπορεί να μετακομίσει σε άλλη πόλη. Τι θα κάνατε όμως αν σας έλεγαν πως μπορείτε να ζήσετε για έναν ολόκληρο χρόνο στον… Άρη; Η NASA αναζητά τέσσερις τυχερούς ανθρώπους που θα περάσουν ένα χρόνο ζώντας σε μια προσομοιωμένη εκδοχή του Κόκκινου Πλανήτη, έχοντας ως σκοπό να αντέξουν τις σκληρές συνθήκες και τους περιορισμένους πόρους ως μέρος μίας έρευνας.

    Η NASA έχει δημιουργήσει μια εντυπωσιακή προσομοίωση του πλανήτη Άρη, η οποία βρίσκεται στο Διαστημικό Κέντρο Johnson της NASA στο Χιούστον του Τέξας. Το τετραμελές πλήρωμα που θα επιλεγεί θα ζήσει μέσα σε αυτό τον εικονικό “Άρη”, αντιμετωπίζοντας όλες τις προκλήσεις που θα μπορούσαν να συναντήσουν σε μια αποστολή στον πλανήτη Άρη.

    Το πλήρωμα θα πραγματοποιήσει διάφορες δραστηριότητες, όπως συλλογή γεωλογικών δειγμάτων, γυμναστική, ασκήσεις προσωπικής υγιεινής και υγειονομική περίθαλψη. Κάθε μέλος του πληρώματος θα έχει τον δικό του χώρο για ύπνο και θα μοιράζεται τους κοινόχρηστους χώρους, όπως μια κουζίνα, δύο μπάνια, έναν ιατρικό σταθμό, χώρους εργασίας και χώρους αναψυχής. Ωστόσο, αυτή η αποστολή δεν θα είναι διασκέδαση και παιχνίδια. Το πλήρωμα θα αντιμετωπίσει περιορισμένη επικοινωνία με την οικογένειά τους, καθώς και περιορισμένους πόρους και αστοχίες στον εξοπλισμό.

    Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων είναι μέχρι τις 2 Απριλίου του 2025. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι υγιείς και φιλόδοξοι πολίτες ή μόνιμοι κάτοικοι των ΗΠΑ, ηλικίας μεταξύ 30 και 55 ετών, και να έχουν μεταπτυχιακό σπουδές σε επιστημη, τεχνολογία, μηχανική ή μαθηματικά, ή να έχουν ολοκληρώσει χίλιες ώρες ως χειριστές αεροσκαφών. Οι επιλεγέντες θα αμείβονται, αν και η ακριβής αμοιβή δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη.

    Η πρώτη ομάδα του CHAPEA βρίσκεται ήδη έξι μήνες στην προσομοιωμένη αποστολή της και έχει παράσχει σημαντικές πληροφορίες. Η συμμετοχή σε αυτές τις προσομοιώσεις είναι ζωτικής σημασίας για την προετοιμασία της NASA για το πρώτο ανθρώπινο ταξίδι στον Άρη.

    Αν θέλετε να ζήσετε μια επική περιπέτεια και να συνεισφέρετε στο έργο της NASA, τότε αυτή είναι η ευκαιρία σας! Υποβάλετε την αίτησή σας και μπορεί να είστε ένας από τους εκλεκτούς που θα ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία στον «Άρη»!
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα